Aankoopkeuring polyester zeiljacht door Jachtexpert

Wij voeren maandelijks meerdere HISWA Bootkeuringen uit. Afgelopen week heeft Jachtexpert.nl een HISWA Aankoopkeuring in Alkmaar uitgevoerd voor een polyester zeiljacht dat meerdere malen de wereld rond gevaren heeft. De huidige eigenaar wil, gezien zijn hoge leeftijd, het zeiljacht graag verkopen.

Wij nemen u graag mee in het kort mee, bij deze HISWA Aankoopkeuring. Omwille van privacy en wetgeving communiceren wij geen gegevens over de naam het zeiljacht,f de eigenaar of de haven waar deze ligt. 

Bij de HISWA Aankoopkeuring kwam Hendrik Jan Musch verschillende aandachtspunten tegen

Elektra: 

Tijdens de vele reizen is het erin geslopen, dat er een wirwar van elektradraden is ontstaan. We komen dit vaker tegen bij een bootkeuring. Ons advies is om dit door een scheepselektricien op te laten lossen. 

Brandveiligheid

Tijdens de keuring van dit polyester zeiljacht kwamen we netjes twee brandblussers tegen. Helaas waren deze over datum en zullen moeten worden vervangen. Dit is een veelvoorkomend punt van aandacht bij de diverse Bootkeuringen die wij uitvoeren.

Veiligheid

We kwamen een los een pits gasstel bovenop de ingebouwde gasstel tegen. Dit kan bij normale omstandigheden al tot gevaarlijke situaties leiden, laat staan bij slechte weersomstandigheden. 

Dekinspectie 

Na grondig onderzoek van het teak zijn ook hier aandachtspunten naar voren gekomen. We kwamen op enkele plaatsen losliggend teakdek tegen. Dit kan een risico vormen. Ons advies aan de volgende eigenaar is dan ook om dit te herstellen. 

Algemene indruk HISWA Aankoopkeuring 

Het schip heeft een mooie leeftijd. Het zeiljacht mag, gezien het intensieve gebruik, als goed worden bestempeld met bovenstaande aandachtspunten voor de nieuwe eigenaar. 

Wilt u meer informatie over een bootkeuring, of bent u op zoek naar een zeer ervaren adviseur bij de aankoop van uw toekomstige jacht? Lees hier alles over bootkeuringen via Jachtexpert.nl of neem direct contact met ons op via 0229-785150 of 06-12842369. Wij staan u graag te woord.