Hoe verloopt een mediation traject?

De mediator brengt de communicatie tussen de verschillende partijen op gang, begeleidt de gesprekken en bewaakt het proces van overleg. Hij of zij is niet sturend in de zin van het bedenken van oplossingen of het geven van adviezen. Dat doen de partijen zelf. Oplossingen die zelf zijn gevonden werken doorgaans beter dan oplossingen die worden aangedragen door een ander.

Aan het eind van het mediation traject legt de mediator de tot stand gekomen oplossingen vast in een ‘vaststellingsovereenkomst’.

Jachtexpert HJ Musch is International ADR Mediator
H J Musch van Jachtexpert is International ADR geregistreerd mediator

Resultaten mediation

Uit onderzoek blijkt dat mediation de meest effectieve en snelste manier is om een conflict op te lossen. Daarom kiezen steeds meer mensen voor mediation als zij in een conflict verzeild raken. Met mediation besparen de partijen geld, tijd en stress.

Maritieme Mediation

De maritieme wereld heeft zo zijn eigen taal en mores. De maritieme mediator staat midden in deze wereld en heeft er zijn sporen in verdiend. Hij of zij kent de ‘do’s & dont’s’ van de sector, en weet tot in detail wat er speelt. Met een maritieme mediator brengen partijen met een conflict, een krachtige en effectieve conflictbemiddelaar aan boord. Hendrik Jan Musch is zo’n maritieme mediator.

De visie van Hendrik Jan Musch

Hendrik Jan ziet in mediation mogelijkheden en kansen om:

  1. weer met elkaar in gesprek te komen;
  2. samen naar doeltreffende oplossingen te zoeken;
  3. ‘de taart te vergroten’ in plaats van te verdelen.

Bent u op zoek naar een mediator of een deskundige met ruime expertise op het gebied van jachten, scheepsbouw en motortechniek?

Foto van Ing. Hendrik Jan Musch van Jachtexpert.nl voor Mediation pagina

Neem contact op voor een passende oplossing

Bij elke situatie staat Jachtexpert.nl voor u klaar!

Ook internationaal kunt u gebruik maken van onze Maritieme Mediation expertise. Klik op de knop voor direct advies.